Nieuws

UPDATE Coronavirus 01 oktober 2020

Om de kans op besmetting zo veel mogelijk te beperken zullen wij indien mogelijk de geplande en nog af te spreken thuisbezoeken voor een intake omzetten naar een telefonisch gesprek of beeldbellen.

Wij schudden geen handen bij binnenkomst of afscheid, maar schenken een grote glimlach!

Jullie zullen ons, als wij zorg verlenen dichterbij dan 1,5 meter, met mondkapje zien. Voel je vrij zelf ook een mondkapje te dragen als wij bijvoorbeeld helpen met voeden of je controleren.

Ter bescherming van je gezin, de kraamverzorgende en om de continuïteit van zorg te bewaken graag geen kraamvisite zolang de kraamverzorgende in huis is.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Mocht één van ons klachten hebben of ziek worden zal zij thuis blijven. Dan zullen we ons noodgedwongen moeten beperken tot de wettelijk bepaalde minimum uren kraamzorg (3 uur per dag) om alle gezinnen te kunnen voorzien van zorg.

Vertoon je als lid van een kraamgezin verkoudheidsklachten, heb je koorts, kom je uit een risicogebied of heb je contact gehad met iemand uit een risicogebied én vertoon je klachten, maak dit dan telefonisch aan ons kenbaar. Dan kunnen we contact opnemen met de GGD voor adviezen over onze kraamzorg. Voor we de kraamzorg starten zullen we aan je vragen naar bovenstaande symptomen en zullen indien nodig advies vragen aan de GGD. We zullen extra hygiëne maatregelen in acht nemen in het kraamgezin, bijvoorbeeld afnemen deurklinken etc..


Wat kunnen we doen om besmetting/verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
Het gaat met name om het juiste gebruik van hygiënische maatregelen;

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na één keer gebruiken weg
    Wat gebeurt er als er daadwerkelijk sprake is van een besmetting in een kraamgezin?

Op het moment dat er sprake is van besmetting wordt door de GGD per individu bekeken welke maatregelen nodig zijn. Mocht een kraamverzorgende in een gezin komen te werken waar één van de gezinsleden besmet blijkt te zijn of in een gezin waar gezinsleden in aanraking zijn geweest met besmette personen, dan moet direct contact op worden genomen met de GGD. Wij volgen dan de richtlijnen voor de kraamzorg van Bo Geboortezorg, die opgesteld zijn bij het RIVM.
De kans is groot dat in een dergelijke situatie de kraamvrouw in het ziekenhuis is/blijft. In het geval dat de kraamvrouw thuis zorg krijgt, moet gewerkt worden met persoonlijke beschermingsmiddelen: mondkapjes (FFP1), wegwerpschort met lange mouwen, wegwerphandschoenen en een spatbril (ziet u eventueel deze site onder kopje: ‘handelen bij klinische beoordeling’). Dit geldt dan alleen voor het contact met diegene die besmet is.

Cliënten
Voor zover bekend is er volgens het RIVM geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Infectie met het virus heeft bij zwangeren hetzelfde verloop als bij vrouwen die niet zwanger zijn.

Actuele informatie
Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie en veel gestelde vragen over het coronavirus. Zie de website https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

Kraamzorg Family is via de Coöperatie Kraamzorggroep HKZ gecertificeerd sinds januari 2020.

Zo laten we zien dat Kraamzorg Family intern alle zaken goed op orde heeft en wij constant bezig zijn onze dienstverlening te verbeteren. Je bent bij Kraamzorg Family in goede handen rond de bevalling en kraamtijd.