Mei 2022
Team Kraamzorg Family in haar nieuwe formatie! Voortaan kom je (v.l.n.r.) Mireille, Tanya, Astrid of Cissy tegen bij de intake of in jullie kraamweek. We zien jullie graag tegemoet.
Maart 2022
Welkom, Astrid!
We hebben een nieuwe formatie in de maatschap, en zijn enorm blij en trots dat Astrid van Hees ons team komt versterken. Sommigen van jullie hebben haar al gezien aan het kraambed en nu is zij een vast gezicht bij Kraamzorg Family! We zien enorm uit naar de samenwerking.
25 februari 2022
Corona virus
Wij schudden geen handen bij binnenkomst of afscheid, maar schenken een grote glimlach!
Intakes kunnen weer fysiek plaatsvinden bij je thuis (bij eerste kindje of medische achtergrond). Bij tweede of meerdere kindje is de intake telefonisch.
Vanaf risiconiveau ‘waakzaam’ vervalt het advies om een mondkapje te dragen binnen de 1,5 meter maar kan de kraamverzorgende hier wel voor kiezen. Binnen 1,5 meter afstand geldt nog steeds het RIVM advies om vanaf landelijk inschalingsniveau ‘zorgelijk’ en hoger een mondneusmasker te gebruiken in een zorgsituatie waarbij géén 1,5 meter afstand gehouden kan worden tot een patiënt.
Vertoon je als lid van een kraamgezin verkoudheidsklachten, heb je koorts, kom je uit een risicogebied of heb je contact gehad met iemand uit een risicogebied én vertoon je klachten, maak dit dan telefonisch aan ons kenbaar. Na een negatieve PCR test (dus geen zelftest) kunnen wij de kraamzorg continueren. Is de test positief, zullen we met de verloskundige en de GGD een passende oplossing zoeken voor de kraamweek.
Wat kunnen we doen om besmetting/verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?
Het gaat met name om het juiste gebruik van hygiënische maatregelen;
- Was je handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na één keer gebruiken weg
Wat gebeurt er als er daadwerkelijk sprake is van een besmetting in een kraamgezin?
Op het moment dat er sprake is van besmetting wordt door de GGD per individu bekeken welke maatregelen nodig zijn. Mocht een kraamverzorgende in een gezin komen te werken waar één van de gezinsleden besmet blijkt te zijn of in een gezin waar gezinsleden in aanraking zijn geweest met besmette personen, dan moet direct contact op worden genomen met de GGD. Wij volgen dan de richtlijnen voor de kraamzorg van Bo Geboortezorg, die opgesteld zijn bij het RIVM.
De kans is groot dat in een dergelijke situatie de kraamvrouw in het ziekenhuis is/blijft. In het geval dat de kraamvrouw thuis zorg krijgt, moet gewerkt worden met persoonlijke beschermingsmiddelen: mondkapjes (FFP1), wegwerpschort met lange mouwen, wegwerphandschoenen en een spatbril (ziet u eventueel deze site onder kopje: ‘handelen bij klinische beoordeling’). Dit geldt dan alleen voor het contact met diegene die besmet is.
Cliënten
Voor zover bekend is er volgens het RIVM geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Infectie met het virus heeft bij zwangeren hetzelfde verloop als bij vrouwen die niet zwanger zijn.
Actuele informatie
Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie en veel gestelde vragen over het coronavirus. Zie de website https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.
Kraamzorg Family is via de Coöperatie Kraamzorggroep HKZ gecertificeerd sinds januari 2020.
Zo laten we zien dat Kraamzorg Family intern alle zaken goed op orde heeft en wij constant bezig zijn onze dienstverlening te verbeteren. Je bent bij Kraamzorg Family in goede handen rond de bevalling en kraamtijd.